2016. augusztus 8., hétfő

Rabbit residency "Toronyai Ádám nyúltenyészete"

Kedves látogatók !

Köszöntöm önöket oldalunkon.Toronyai Ádám vagyok a ceglédi V-48-as Galamb és kisállattenyésztők egyesületének tagja.Sokat foglalkozok az állatokkal és növénytermesztéssel .
Az állatok iránti szeretetünk már nagyon régről származik. Rengeteg állat vett és vesz minket körül a mai napig is. Melyek között szőrös és tollas egyedek is megtalálhatóak. A nyúl iránti szeretetünk 2001 tavaszi húsvéton kezdődött mikor szüleinktől megkaptuk első házi nyuszinkat . Innentől kezdve egészen 2012-ig házi nyuszik voltak, majd egy monori kiállításon megvásároltam első rex nyuszimat ,mely egy Király kabátrajzos nőstény Mandula. 2013-ban az Mgksz Országos kiállításán megvásároltam első pár Kék Törpe rex nyuszikat . Őket már kiállítás szempontjából választottam . Ezt a fajtát kevesen tenyésztik az országban éppen,ezért nagyon nehéz idegen vérű egyedeket bevonni a tenyésztésbe .
2014-decembere óta tagja vagyok az Mgksz-en belül működő nyúl fajtaklubnak. Sok segítséget kapok az állatok tenyésztésében édesapámtól és nagypapámtól akik mindketten aranykoszorús mestertenyésztők a galambosok világábán. Édesapám a kutyázás terén is európai szinten ismert.
Köszönöm nekik a támogatást !
2015-ben már az országos kiállításon remélhetőleg lesz a mi tenyészetünkből is kiállítva egyed rex és törpe kosorrú fajtából.



Ilyen fajtájú nyuszik találhatóak a tenyészetben: 
 - törpe rex



2015ös fajta nyertes, a 2016os versenyen saját almából lesznek láthatóak.



Ilyen a tenyészet: 






A tenyészet Cegléden található.
Toronyi Ádám elérhetőségei:  
- Telefon: 0630 503 3165 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

©ZaulaAveline