2016. november 17., csütörtök

Nyuszifül nyúltenyészet

Kedves Érdeklődő!

2014 év második felében egy megfontolt átgondolt döntés következményeként tenyészállományunkban nagyobb fejlesztést végeztünk.
Azért döntöttünk így, mert addigra szép fiatal növendékekké cseperedtek azok a saját tenyésztésű nyuszijaink akire a további céljainkat, tenyésztési munkánkat alapozni kívánjuk. Ez a szín a barna nyest fehér szálkás.
Ő általuk szerettünk bele a fehér szálkás színváltozatokba és a nyest színcsaládba. Azóta több idegen vérvonalú fehér szálkás nyuszival gazdagodott tenyészetünk megalapozván az előttünk álló munkát.
Célkitűzésünk mindenek előtt a kettő kombinációjából származó gyönyörű színeket tenyészteni, színes törpe és törpe kosorrú fajtában. Ezek a színek a barna nyest fehér szálkás (színes törpe,törpe kosorrú), kék nyest fehér szálkás (törpe kosorrú), sziámi fehér szálkás (törpe kosorrú).
Legelső saját tenyésztésű bakunkat (Apacs) 2014 őszén bemutattuk a Nemzeti Prémesállat Kiállításon ahol 95 pontot kapott. Ez az eredmény nekünk nagy lendületet adott. Megmutatta, hogy jó az irány mely felé haladunk, de még sokat kell dolgozni a szín és forma együttes jobbításán.

Jelenleg, 2015 tavaszára mindkét fajtából megalapoztuk állományunkat több vérvonalat biztosító nyuszikkal így nagy reményekkel és tervekkel vágunk bele a munkába. 



Ilyen fajta nyuszik találhatóak a tenyészetben: 

- színes törpe

- kosorrú törpe
- mini kosorrú 

Ilyenek a nyuszik: 






Ilyen a tenyészet: 





A tenyészet Tiszavárkonyon található.
A tenyészet elérhetőségei: 
-Telefon: 0670 776 4415
- Email: mekebobunny@gmail.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

©ZaulaAveline